Tietoa kirjoittajista

Mitä? Missä? Milloin?

Keväällä 2007 tepastelimme pitkin Thaimaata puolentoista kuukauden ajan. Maa jätti hirvittävän poltteen ja päätimme jo matkan aikana, että sinne on päästävä joskus uudestaan.

Ehdimme olla Suomessa vain muutaman päivän kun aloimme pankkitilit tyhjänä keskustella uudesta reissusta. Ajelimme keltaisella valolla melko pitkään, mutta kesällä 2007 päätimme, että lähdemme Kaakkois-Aasiaan tavalla tai toisella. Siitä alkoi taas suunnittelu, tiedon etsiminen, matkatavaroiden haaliminen sekä tietysti blogin kirjoittaminen.

Matkan henki on likipitäen sama kuin Thaimaassa: valokuvausta, luontoa, vieraan kulttuurin opettelua ja tämän kaiken tekemistä pienellä budjetilla. Pituutta reissulla on reilut 3,5 kuukautta ja sen aikana käymme Thaimaassa, Laosissa, Vietnamissa, Kambodzassa, Malesiassa sekä Indonesiassa.

Kirjoitamme blogia paitsi itsellemme niin myös kaikille teille, jotka suunnittelette omaa matkaanne jonnekin päin maapalloa. Yritämme jakaa omat tietomme sekä kokemuksemme ja näyttää, että käytännössä kuka tahansa voi lähteä maailmalle kun vain innostusta ja viitseliäisyyttä riittää. Matkan aikana pidämme myös matkapäiväkirjaa, josta reissun seuraaminen onnistuu lähes reaaliajassa.

Mika Hiltunen

Mika HiltunenIkää on kertynyt 26 vuotta ja viettelen viimeisiä aikoja PKAMK:ssa valo- ja kuvailmaisua opiskellen. Reissun suunnittelun ohella on viettänyt aikaani sanomalehti Karjalaisessa valokuvaajana ja sillä tavoin suorittanut koulutukseen kuuluvaa harjoittelua.

Vapaa-ajalla harrastan paljon valokuvausta, mutta sen rinnalla kulkevat sujuvasti myös elokuvat, tietotekniset vempaimet, internet-ohjelmointi, kuntosali, pullo kourassa viihtyminen ja joutenolo. Jalat vipottavat vimmatusti maailman ääriin, joten reissaamista tulen varmasti harrastamaan myös tulevaisuudessa.

Nyt yhtä loistavaa kokemusta rikkaampana tiedän mitä Kaakkois-Aasialta voi odottaa: ystävällisiä ihmisiä, hyvää ruokaa, kaunista luontoa ja rentoa ilmapiiriä. Toivon, että tulevalla reissulla pääsisimme lähemmäksi paikallisia kaduntallaajia ja oppisimme uusia asioita näistä kiehtovista maista. Eikä tietenkään pidä unohtaa sympaattisten norsujen kanssa hössöttämistä, hölmön näköisten kalojen kanssa sukeltamista tai pelottavan ihmismäisten apinoiden näkemistä.

Blogissa olen tullut tutuksi paitsi kirjoittajana niin myös nörttinä, joka on viritellyt tietotekniikan siihen malliin, että kaikki on ylipäätään mahdollista. Matkan alkaessa käytettävä GPS-matkapäiväkirja on omaa käsialaani ja herättelen ajatusta, että saisin sen joskus sellaiseen kuntoon että voisin tarjota sitä myös muiden reissaajien käytettäväksi.

Mika muualla: Blogi, LinkedIn, Brightkite, Twitter, Flickr

Hanna Tyrväinen

Hanna TyrväinenTällä hetkellä opiskelen toista vuotta graafista suunnittelua PKAMK:ssa. Tänä vuonna mittariin napsahti 24 vuotta, vaikka ei ihan heti uskoisikaan.

Harrastuksista mainittakoon valokuvaus (etenkin luonto- ja studiokuvaus), lukeminen, tietokoneella askartelu, kuntosali, musiikkitapahtumissa ravaaminen ja eläinten hyysääminen. Myös itse toivon matkailun ja siinä ohessa vieraisiin kulttuureihin tutustumisen olevan tulevaisuudessa yksi vielä merkittävimmästä harrastuksistani.

Ennen edellistä reissua tieto Kaakkois-Aasiasta oli todella huonolla pohjalla, mutta vähitellen mielenkiintoiset kulttuurien kiemurat ja luonnon ihmeet ovat alkaneet avautua. Opittavaa on paljon ja voikin sanoa, että tällaisten pienten matkojen avulla voi nähdä vain pienen kaistaleen paikallisten elämästä. Syvällinen tutustuminenhan vaatisi useiden vuosien asumista vieraassa maassa. Heittäytyminen seikkailuihin ja avoimuus uusille asioille tarjoavat kuitenkin ainutlaatuisia elämyksiä, jotka antavat uusia näkökulmia omaan arkielämään Suomessa.

Blogiin kirjoittelun lisäksi olen ollut Mikan apuna kehittelemässä matkapäiväkirjaa. Aasia 2008 -blogin ulkoasu on minun suunnittelemani sekä toteuttamani ja tulevaisuudessa keihttelen myös matkapäiväkirjan graafisen ilmeen.