Kirjoitukset ajalta helmikuu, 2008

MacBook Air

Aika: 29.02.2008 kello 17:45

Apple MacBook Air. Kuva: Mika Hiltunen

Kyllä oli taas odottavan aika julmetun pitkä. Viime viikko meni UPS:n lähetyksen seurantaa kytätessä. Applelta nimittäin tuli tieto, että tilaamani MacBook Air on postitettu.

Arvioitu toimitusaika oli 27.2.2008, mutta jotenkin pienessä mielessäni ajattelin, että se on laskettu varmuuden vuoksi yläkanttiin. Alkuviikko meni neuroottisen seurannan ja kiroamisen merkeissä, mutta se ei paketin saapumista nopeuttanut. Kone saapui toissapäivänä juuri niin kuin oli laskettu.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Vakuutteluja

Aika: 26.02.2008 kello 00:14

Matkavakuutuskorttia kannattaa kuskata mukanaan, sillä sen avulla sopimussairaaloissa rahaa ei tarvitse käsitellä lainkaan. Kuva: Mika Hiltunen

Tein jokin aika sitten jutun vakuutuksista. Tuolloin soittelin eri vakuutusyhtiöille, kyselin vakuutusehdoista ja yhtiöiden hinnoittelusta. Vakuutusehdot pistivät pään pyörälle ja hinnoissa oli todella suuria eroja. Kannattaa siis kilpailuttaa vakuutusyhtiöt.

Soittelujen perusteella päädyimme Tapiolaan. Siellä asiakaspalvelijat oikeasti tiesivät mistä puhuivat, vakuutusehdot olivat kohtalaisen selkeät ja hinnoittelu kohdallaan. Toissa viikolla kävimme Tapiolan konttorissa selvittelemässä tuoreimpia hintatietoja. Se reissu vahvisti ajatuksemme siitä, että Tapiola on meille sopiva vakuutusyhtiö. Itselle olen ennestään Tapiolan asiakas ja minulla on vakuutukset, jota ei enää myydä. Siitä on turha tehdä sen suurempaa numeroa, joten keskitynkin siis vakuutuksiin jotka Hise otti.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Kun melkein terve ei riitä

Aika: 24.02.2008 kello 13:33

Kuun alussa totesin saaneeni virtsatieinfektion ja suuntasin päivystykseen. Sain viiden päivän antibioottikuurin, mutta oireet eivät tuntuneet oikein hellittävän. Itselläni on ollut virtsatieinfektio pari kertaa aikaisemminkin ja silloin lääkkeet ovat tepsineet suunnilleen samana iltana. Saamieni ohjeiden mukaisesti menin takaisin päivystykseen, koska kuuri loppui ja vaivat tulivat takaisin. Alavatsaan koski vieläkin ja kusin kirjaimellisesti verta vielä päivystyskäyntiä edellisenä iltana. Uusi näyte oli kuitenkin pikatestin mukaan melkein puhdas, joten lähdin kotiin ilman uusia antibiootteja ja muita jatkotoimenpiteitä.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Kuvauskalusto

Aika: 22.02.2008 kello 18:54

Valokuvaus on yksi matkan päätarkoituksista ja silloin tällöin saamme kysymyksiä käytössä olevasta kalustosta. Viime vuodesta kalusto ei ole liiemmin muuttunut, mutta lienee paikallaan kerrata, että minkälaisilla vehkeillä lähdemme kuvia metsästämään. Osa lukijoista on saattanut bongata pakkauslistasta yksityiskohtia, mutta valokuvauksen ystäville tässä tulee hieman lisää nippelitietoa.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Lissee rojua ja roipetta!

Aika: 18.02.2008 kello 18:19

Kävimme pyörähtämässä viikonlopun aikana Helsingissä. Visiitin tarkoituksena oli haalia rinkkoihin vähän lisää roipetta – ikään kuin sitä ei vielä olisi tarpeeksi. Tyhjin käsin ei tarvinnut Joensuuhun palata.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Pieniin ongelmiin ratkaisuja

Aika: 14.02.2008 kello 16:33

Olemme tässä sivussa onnistuneet ratkaisemaan joitakin matkaan liittyviä pienempiä ongelmia ja saaneet siinä sivussa myös jotain yllätyksiä rinkan täytteeksi.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Pakkauslista

Aika: 12.02.2008 kello 14:34

Tavaroiden määrällä on keskeinen rooli matkalla, jossa liikutaan paljon ja kaiken rojun joutuu kantamaan niskassaan. Liian painavat ja huonosti pakatut rinkat voivat pilata koko reissun, joten asialle kannattaa uhrata ajatus ja toinenkin. Muuten edessä saattaa olla sietämätöntä reuhuamista ja hientäytteistä tuskastelua.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Vedenalaisia kuvia

Aika: 10.02.2008 kello 18:16

Näkymiä Koh Taon sukellusreissuilta. Kuva: Hanna TyrväinenEdellisellä reissulla pääsimme tutustumaan vedenalaiseen maailmaan vaatimattomat kolmetoista kertaa ja seuraavalla kerralla olisi tarkoitus jatkaa tätä upeaa harrastusta. Muutamalla viimeisellä sukelluskerralla vuokrasimme digikameran vesitiiviine koteloineen ja räpsimme sukelluksen lomassa joitakin enemmän tai vähemmän onnistuneita kuvia ja videoita. Koska sukelluksista jäi mieletön kipinä kytemään, ajattelin ostaa seuraavaa reissua varten pienen pokkarin ja kotelon.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Matkavideo

Aika: 06.02.2008 kello 13:48

Päivitetty 9. huhtikuuta 2008 kello 12:33

Olisikohan se odottelu aiheellista vihdoinkin päättää? Teimme matkavideoon vielä tällä viikolla pientä hienosäätöä, mutta nyt se on valmis. Musiikkien suhteen joudumme valitettavasti toteamaan, että kolmea artistia emme saaneet kiinni. Tästä huolimatta jätimme heidän biisinsä videoon, sillä yhtä hyvin istuvia veisuja on todella vaikea löytää. Toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään tästä pienestä valkoisesta tekijänoikeusloukkauksesta.

Lue loput tästä kirjoituksesta »