Kirjoitukset ajalta joulukuu, 2007

Rinkan laihdutuskuuri

Aika: 17.12.2007 kello 22:59

Parin viikon pakettimatkoissa on se hyvä puoli, että mukaan voi ottaa hirvittävän määrän tavaraa. Kaikkeen voi varautua jo Suomessa eikä matkatavaroiden painosta tarvitse juuri välittää. Niitä kun ei tarvitse kuskata muulloin kuin meno- ja paluulennoilla.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Malesian tulvat

Aika: 13.12.2007 kello 10:31

Malesian tulva-alueet. Kuva: Google Maps

Aikaisemmin tänä vuonna Malesiaa sai kärsiä pahimmasta tulvasta 40 vuoteen. Hyvin ei mene nytkään. Tällä hetkellä maata riivaavat monsuunisateet, joiden aiheuttamat tulvat ovat tappaneet 12 ihmistä. Näiden lisäksi yli 20 000 on joutunut jättämään kotinsa. Helpostusta ei ole ihan heti luvassa, sillä meteorologit ovat ennustaneet loppuviikolle lisää sateita.

Idässä tulvat ovat katkoneet teitä Kelantanin ja Terengganun maakunnissa ja etelässä sai kärsiä Johorin maakunta. Näistä viimeinen on ollut pahimmassa myllerryksestä. Yksistään Johorin maakunnassa noin 13 000 asukasta on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Johor on Malesian keskeinen palmuöljyn ja kumin tuottaja sekä kasvisten ja siipikarjan kasvattaja. Asiantuntijat ovatkin arvelleet, että tulvat saattavat vaikuttaa paitsi vientituotteiden niin myös ruoan hintaan.

Kylä keskellä korpea

Aika: 12.12.2007 kello 20:41

Tampor-paloh sijaitsee saman joen varella, jota pitkin meidänkin matkakohteeseen pääsee. Kuva: Google Maps

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin pienen kylän, joka selvisi meille tuttavan kautta. Olemme nähneet lukuisia valokuvia kyseisestä paikasta ja meillä on ollut myös pieni tuntuma siitä minne päin Indonesiaa se sijoittuu. Kylän nimi on kuitenkin pysynyt arvoituksena eikä sen tarkasta sijainnista ole ollut kuin hyviä arvauksia. Sen tiesimme, että sinne pääsee jokea pitkin ja se on keskellä viidakkoa.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Matkasuunnitelma remontoituna

Aika: 10.12.2007 kello 23:46

Matkasuunnitelmaa on tullut hämmennettyä ihan urakalla. Nyt se on taas hieman tarkempi ja tällä kertaa pelkän reitin lisäksi olemme hahmotelleet myös aikataulua. Vaikka suunnitelma onkin tarkentunut, on tämä edelleen pelkkä selkäranka. Emme siis noudata sitä orjallisesti ja pystymme tekemään varsin suuriakin muutoksia matkan aikana. Rajallisen ajan takia on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen pohja, ettei paluulento pukkaa päälle liian aikaisin.

Lue loput tästä kirjoituksesta »

Malesia Google Mapsiin

Aika: 07.12.2007 kello 15:55

Kuala Lumpurin asfalttiviidakko Google Mapsissa.

Arjen kiireiden takia matkasuunnitelma on edelleen vaiheessa ja kirjoittaminenkin ollut viime aikoina olematonta. Paikataan tilannettaa kertomalla, että meidänkin suunnittelussa suurena apuvälineenä toimiva Google Maps on lisännyt valikoimiinsa Malesian tie- ja raidekartastot.

Kartat kattavat pääteiden lisäksi myös kaupunkien pienet syrjäkujat ja rautatieasemien sijainnit on merkitty erillisellä kuvakkeella. Kuvakkeet ovat ilmestyneet myös Thaimaahan, mutta siellä rautateitä ei ole merkitty niin, että ne voisi erottaa autoteistä.

Kambodzan, Vietnamin ja Indonesian kohdalla joutuu edelleen kärvistelemään karkeilla päätiekartoilla, mutta niistäkin on suuri apu suunnitelmaa tehdessä. Thaimaan kohdalla oman konstikkuutensa tuo englanninkielisen translitteroinnin puute – kaikki nimet ovat ainoastaan thaiksi.

Vaikka matkasuunnitelma ei vielä olekaan täysin valmis, on joitain asioita lyöty lukkoon. Kaikki aikaisemmin suunnitellut maat ovat edelleen mukana, mutta aikataulua ja reittiä olemme muuttaneet jonkin verran. Kulkuneuvojen kohdalla joudumme näillä näkymin tekemään pieniä kompromisseja. Saimme myös yllätyksenä erään henkilön avustuksella kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta eipä siitä vielä tässä vaiheessa enempää. Tarkempaa tietoa tulee luonnollisesti heti kun saamme suunnitelmat lyötyä lukkoon.