Junalippuloita

Päivitetty 7. huhtikuuta 2008 kello 17:39

Löimme hetki sitte lukkoon lähtöaikataulut ostamalla VR:n sivuilta junaliput. Bangkokissa olemme ensi lauantaina, mutta sitä ennen meidän on reissattava joitakin satoja kilometrejä Suomen puolelle.

Tarkoituksena on saada tavarat lähtövalmiiksi keskiviikkona eli ylihuomenna. Torstaina aamulla ajamme autolla Pieksämäkeen, jonne jätämme uskollisesti palvelleen Corollan. Hengailemme sen päivän siellä Hannan vanhempien luona. Perjantaina on nytkähdettävä liikkeelle hyvissä ajoin, sillä juna pakenee asemalta 6:43. Pendolino kolistelee Helsinkiin suoraan eikä meidän tarvitse vaihtaa välissä junaa.

Pendolino saa luvan olla reissun ensimmäinen julkinen kulkuneuvo. Se vie meidät Pieksämäeltä Helsinkiin. Kuva: Darren Webb

Tarjolla olisi ollut muitakin vaihtoehtoja. 45 minuuttia myöhemmin lähteneessä intercityssä olisi joutunut tekemään vaihdon Kouvolassa ja sitä seuraava taas olisi mennyt niin täpärälle, ettei ongelmille olisi jäänyt juurikaan aikaa. Aamuherätys sopii meille kuitenkin hyvin. Pääsemme heti kääntämään sisäisiä kellojamme Thaimaan aikavyöhykkeelle. Juna on Helsingissä 10:30 jolloin meille jää lähes 4,5 tuntia aikaa sompailuun.

Lentoyhtiönä on tällä kertaa Austrian Airlines. Selvitin yhtiön nettisivuilta lähtöselvitysaikoja. Helsinki-Vantaan -kentällä selvitys on tehtävä 35 minuuttia ennen lähtöä. Wienissä on meneillään jonkin sortin rakennushärdelli ja siellä suositeltiin tekemään selvitykset jopa kolme tuntia ennen lähtöä. Austrial Airlines tarjoaa lähtöselvityksen tekemistä myös netissä, mutta meille on vielä epäselvää päteekö se myös meidän lennolla. Se selviää varmasti muutaman päivän kuluttua. Mikäli nettiselvitys ei onnistu, teemme sen kentällä automaatissa tai tiskillä.

Suomessa tämä sujui erittäin näppärästi. Meillä on kuitenkin tulilla myös vähemmän onnistunut junalippuvaraus. Varasimme Asia Discoveryn kautta junaliput Bangkokista Chiang Maihin. Olisimme mieluusti käyttäneet paikallisen VR:n palveluita, mutta sieltä tuli takaisin pelkkiä virheilmoituksia täydestä postilaatikosta. Myöskään faksit eivät menneet perille.

Asia Discoveryltä ei ole tullut virheilmoituksia, mutta eipä ole tullut sen puoleen lippujakaan. Patistelin firmaa reilu viikko sitten, mutta en saanut kyselyihini minkäänlaista vastausta. Eilen lähetin mailia maksut vastaanottaneelle Royal Exclusivelle, mutta sieltäkään ei ole kuulunut vielä mitään. Tilanne on sikäli ikävä, että liput on maksettu ja ajankohta sattuu Songkramin alkuun, jolloin junat ovat tupaten täynnä. Saa nähdä menikö rahat hukkaan ja joudummeko käyttämään leppoisan junan sijaista linja-autoa. Ainakaan tämän hetkisessä valossa emme voi suositella Asia Discoveryä junalippujen varaukseen…

* * * *

Bongasinkin juuri Austrian Airlinesin sivuilta, että Pohjoismaissa lähtöselvitystä ei voi tehdä netissä. Sivusto näytti kuitenkin Bangkok-Wienna välille vihreätä valoa, joten ehkäpä paluulennon lähtöselvityksen voimme hoitaa majapaikasta käsin.

4 kommenttia kirjoitukseen “Junalippuloita”

Noora kirjoittaa:

08.04.2008 kello 10:07

Helsinki-Vantaan lentokentälle mennessä pääsee muuten helpommalla (ja halvemmalla) kun jää junasta Tikkurilassa ja huristelee sieltä paikallisbussilla lentokentälle. Jos ei siis ole mitään asiaa Helsingin keskustaan. Näin me ainakin ollaan tehty Satun kanssa. Se lentokenttähän on kuitenkin ”tällä puolella” Helsinkiä.
http://www.ytv.fi -osoitteesta voi katsella bussien aikatauluja. Ne bussit lähtee Tikkurilan aseman edestä.

Mää Vaan kirjoittaa:

08.04.2008 kello 18:43

Tää tietysti ei hirveästi teitä lohduta mutta tällaisesta puljusta kuin http://www.traveller2000.com/ olen onnistunut pariin otteeseen junaliput hankkimaan vaiatta. Ovat olleet myös nopeita vastaamaan sähköiseen postiin.

Teillä on oikein mukavat sivut ja hienona lisämausteena on voinut tarkastaa oman Thaimaan matkan tj:n, koskapa sattuu olemaan sama lähtöpäivä. Meillä tosin lento suoraan Bangkokiin muutama tunti myöhemmin.

Mika Hiltunen kirjoittaa:

08.04.2008 kello 18:58

Täytyy tässä vielä miettiä, että tuleeko tavattua kavereita Helsingin keskustassa. Muussa tapauksessa voisi kyllä jäädä pois Tikkurilassakin.

Tuo Travel2000 oli meillä vaihtoehtona, mutta nettikirjoitusten perusteella Asia Discovery vaikutti luotettavalta ja nopealta. Olisi näköjään pitänyt valita tuo toinen. Soittelin jo luottokuntaan asiasta. Täytynee huomenna tehdä selvityspyyntö jos lafkasta ei kuulu mitään vastausta. Ehkä sieltä sitten saa rahansa pois.

Lumikki kirjoittaa:

08.04.2008 kello 20:40

Sinulle on jotain blogissani:)