Kiirettä pukkaa!

Lähtö lähenee ja tuntuu, että kiire kasvaa sitä mukaa. Blogikirjoittelu on joutunut jäämään vähän sivummalle, sillä aika on mennyt koulutehtävien, kurssisuoritusten sekä töiden parissa. Siinä sivussa olemme viritelleet matkapäiväkirjaa. Tuorein revohka on oman asuntoni järjestely sellaiseen kuntoon, että huomenna muuttavat alivuokralaiset eivät revi pelihousujaan.

Vuosi sitten Thaimaan matkaa odotimme viikkotolkulla. Tuntui, että lähtöpäivä saavu koskaan. Nyt tilanne on ihan toisenlainen. Kunnollista matkakuumetta ei ole päässyt tulemaan, sillä ajatukset ovat olleet kaikessa muussa. Vajaat neljä kuukautta poissa Suomesta aiheuttaa aimo annoksen säätöä. Kaiken aikaa pitäisi kuitenkin yrittää selviytyä myös koulusta ja käyttää jokainen joutava hetki rahahommien tekoon.

Meiltä kysytään usein matkan hintaa. Siihen jokainen saa vastauksen matkabudjetti-sivulta. Hintakyselyn perään saamme kuitenkin usein vastata, että millä ihmeellä saamme rahat kokoon. Säännöllisesti työssä käyvälle summan kerääminen ei olisi kummoinen temppu, mutta me olemme ensisijaisesti opiskelijoita. Olemme yrittäneet parhaamme mukaan saada kaikenlaista pikkutyötä, jolla matkan saisi rahoitettua. Rahallista tukea on tullut myös vanhemmilta. Keskeinen asema on ollut myös säästämisellä. Opintotuestakin pystyy siirtämään joka kuukausi pienen summan matkakassaan kun elää säästeliäästi. Siinä mielessä meidän ei tarvitse muuttaa elämäntapoja reissussa, sillä olemme tottuneet siihen, että kaikessa pyritään säästämään aina vähän. Säästetyistä senteistä syntyy pidemmällä aikavälillä yllättävän suuri summa. Kysymys ei ole pihtailusta, vaan valintojen tekemisestä.

Monet sanovat olevansa kateellisia koska lähdemme reissuun. Jos ihmiset tietäisivät minkälaisen työmäärän matkan eteen on tehty, saattaisi kateuden määrä pudota melkoisesti. Tässä on saanut viettää melko pitkiä iltoja, että koko lysti on ylipäätään mahdollista. Mutta eiköhän se matka sitten palkitse uurastuksen.

Lähtöön on siis enää vajaat pari viikkoa. Tehtävälista näyttää edelleen varsin pitkältä, mutta mitään hirvittävän suuria juttuja ei ole enää tekemättä. Pari suurempaa työtehtävää odottaa valmistumista ja matkapäiväkirjan julkaisukin vaatii muutaman tehokkaan illan. Loput ovat käytännön järjestelyitä, jotka hoitaa parissa illassa. Jännitys tiivistyy…

2 kommenttia kirjoitukseen “Kiirettä pukkaa!”

Pekka Silén kirjoittaa:

31.03.2008 kello 23:14

Hei!
Ihaillen olen seurannut jo pitempään perusteellista matkaan valmistautumistanne ja sen tarkkaa dokumentointia. Sama koskee jo edellistä matkaanne, päiväkirjat on luettu ja video katsottu!
Erityisen kiinnostavaa ja hyödyllistä tämä perusteellisuus on meille siksi, että elokuun lopussa lähdemme kymmenen kuukauden maailmanympärimatkalle, reittinä Etelä-Amerikka, Oseania, Bali 3 kk, ja vihdoin huhti-kesäkuussa Kaakkois-Aasia. Olemme siis teidän jalanjäljissänne noin tasan vuotta myöhemmin, ja matkapäiväkirjaa seuraamme varmasti säännöllisesti, jo säidenkin takia;-).
Oikein hyvää matkaa siis!
Pekka ja Jarkko
P.S. Blogi ilmestyy meillä mukaan vasta elokuulla.

Mika Hiltunen kirjoittaa:

31.03.2008 kello 23:25

Kiitos mukavasta palautteesta. Hienoa kuulla, että blogista on ollut hyötyä ja iloa muillekin kuin vain meille itsellemme. Yritämme tällä kertaa kirjoittaa matkapäiväkirjaan enemmän sellaisia juttuja, joita muut matkaajat voisivat käyttää hyödyksi. Ehkäpä tekin saatte siitä jotain uutta irti ;)

Teidän matkanne vaikuttaa vähintäänkin kiinnostavalle. Erityisesti tuo Etelä-Amerikka on sellaista aluetta, josta olisi mukava päästä lukemaan juttuja ja katselemaan kuvia. Muistakaahan ilmoitella täällä bloginne ja päiväkirjanne osoite kunhan saatte ne tulille. Pääsee sitten olemaan hengessä mukana kun joutuu itse rämpimään Suomen lumisissa talvimaisemissa :)