Kännykuvat kartalle

Nokia E50 ja bluetooth-yhteydellä toimiva GPS. Kuva: Mika Hiltunen

Vanhempani kävivät eilen kylässä ja toivat samalla uusia vempaimia matkaa varten. Nykyisen Nokia N70 -puhelimen tilalle sain hieman uudemman E50 -mallin. Sen lisäksi saimme langattomalla bluetooth-yhteydellä toimivan GPS:n, jonka voi luonnollisesti liittää sekä puhelimeen että MacBook Airiin. Mitäpä me näillä sitten teemme?

Tulevassa matkapäiväkirjassa paikkatietoa on käytetty uusilla tavoilla. Kartalla on tarkoitus näyttää merkintöjen lisäksi myös valokuvat ja tässä nämä tuoreet laitteet tulevat käyttöön. Nokia julkaisi viime kuun lopulla avoimeen beta-testaukseen Location Tagger -ohjelman. Ohjelma ottaa kännykän sisäisen tai bluetooth-yhteydellä liitetyn GPS:n haltuunsa ja jää tausta-ajoon. Kun kännykällä otetaan kuvia, liittää Location Tagger kuviin tiedon koordinaateista, jossa kuvaaja sillä hetkellä seisoo. Testasin ohjelmaa E50:llä ja se toimi loistavasti.

Kirjoittelen vähän myöhemmin kokonaan oman jutun matkapäiväkirjasta, mutta tämä on ainakin yksi sen ominaisuuksista. Suurimman osan kuvista otamme ihan oikeilla kameroilla ja myös niihin kuviin saamme paikkatiedon lisättyä samalla kun siirrämme kuvia koneelle. Kuvien lopullinen kohtalo onkin hyvin pitkälti kiinni paikallisten kännykkäyhteyksien toimivuudesta ja nettikahviloiden saatavuudesta.

Matkapäiväkirja on tekniikan osalta melko pitkälti valmis. Pari kaveriamme lähtee viikoksi Italiaan ja he ovat luvanneet testata sitä ihan käytännössä. Heidän kokemuksiensa perusteella teen vielä viimeiset hienosäädöt ja sen jälkeen päiväkirjan voikin julkaista myös täällä.