Majapaikka Bangkokista

Yön myöhäisinä tunteina jäi sen verran joutavaa aikaa, että päätimme varata itsellemme majapaikan Bangkokista. Saavumme Thaimaahan 12. huhtikuuta. Heti seuraavana päivänä alkaa thaimaalaisen uudenvuoden eli songkranin juhlinta, joten suosituimmat majapaikat saattavat olla täynnä. Ainakin toistaiseksi vapaita huoneita riittää kuitenkin reilusti, mutta päätimme ottaa varman päälle, jotta välttäisimme joutavan säätämisen heti maahan saavuttuamme.

Bangkok on meillä pelkkä aloituspiste, josta käynnistämme matkan parin päivän pehmeän laskun jälkeen. Tämän takia emme halunneet tuhlata kaupunkimajoitukseen joutavaa rahaa ja asetimme ehdottomaksi hintakatoksi budjettiin varatun viisieuroisen. Isot rahat työnnämme mieluummin paikkoihin, joissa oikeasti haluamme viettää aikaa.

Viime matkalla luotettavaksi osoittautunut Hostelworld.com sai luvan toimia tälläkin kertaa välikätenä. Kahden hengen huoneiden hinnat lähtivät vajaasta kolmesta eurosta. Ryhmämajoituksia sai alle kahdella eurolla, mutta ne sivuutamme suoraan. Pienen vertailun ja tutkiskelun jälkeen päädyimme vitsikkäästi nimettyyn K.S. House Guesthouseen.

Majapaikka sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Bangkokin traveller-ghettosta, Khao San Roadista. Viime reissulla tämä elämys jäi kokematta, mutta nyt siihen on mahdollisuus. Toinen uusi tuttavuus on Bangkokin läpi luikerteleva Chao Phraya -joki, johon on matkaa alle puoli kilometriä.

Otimme sen verran halvat huoneet, ettei niihin todennäköisesti kuulu ilmastointia. K.S:stä sellaisia kyllä löytää kun vaan latoo enemmän paalua tiskiin. Lämpimästä vedestä pääsemme nauttimaan ainoastaan mielikuvissamme, mutta kylmää vettä tulee suihkusta yllin kyllin. Täytynee paikkailla vuoden lämpimimmän ajan ja ilmastoinnin puutteen yhteisvaikutuksia virkistävillä jääsuihkuilla.

Valokuvien ja mahdollisten videoiden lähettämisessä pääsemme ainakin hyvään alkuun, sillä kaikissa huoneissa on langaton verkko. Paikan muihin palveluihin lukeutuvat muun muassa pesula, faksi, tv-huone, aamupalaravintola sekä tuttu ja turvallinen turisti-info. Uskoisin, että näillä eväillä on varsin hyvä startata reissu. Varasimme huoneen ainoastaan kolmeksi päiväksi, joten Chiang Mai kutsuu varsin nopeasti.

Kiinnostuneet Google Earthin käyttäjät voivat katsoa paikan sijainnin lataamalla KML-tiedoston, muut saavat luvan tuupata selaimensa Google Mapsiin. Mitättömän kokoisia valokuvia majapaikan tiloista löytyy esimerkiksi KhaoSanRoad.comista.

5 kommenttia kirjoitukseen “Majapaikka Bangkokista”

Wizzu kirjoittaa:

19.03.2008 kello 01:54

Khao San Road ei minusta ollut kovin kummoinenkaan paikka. Se joki oli jo mielenkiintoinen, jos pystytte niin käykää jokiristeilyllä joka vie kanaaleihin tutustumaan aika erilaiseen Bangkokiin.

Wizzu kirjoittaa:

19.03.2008 kello 01:58

Kas, tuo guesthouse on muuten saman kadun varrella jossa hotellini oli (yksi niistä), vain muutama kortteli eroa.

Mika Hiltunen kirjoittaa:

19.03.2008 kello 10:52

Ei meillä mitään varsinaista hinkua tuonne Kaaostielle ole, mutta tuleepahan nyt sekin samoilla lämpimillä nähtyä, hehe. Jokiajelu sen sijaan kiinnostaa huomattavasti enemmän. Täytyy yrittää nähdä vähän eri seutuja Bangkokista mitä viime reissulla.

Olivatko omat kokemuksesi minkälaisia tuosta majapaikan alueesta?

Wizzu kirjoittaa:

26.03.2008 kello 21:19

Jaa, mitenköhän sitä kuvailisi. Ihan ok aluetta muistaakseni, vähän se katu oli jo syrjässä turistivilinästä mikä lienee vain hyvä asia. Sen kadun (joen puoleisessa) päädyssä oli sopivasti 7-Eleven ja nettikahvilakin, kun omassa hotellissani ei ollutkaan nettiä huoneessa. Joku oja tai vastaava siinä kulkee rakennusten takana kadun suuntaisesti, ja minulla on mielikuva että olisin törmännyt hotellin käytävällä hyttyseen, onneksi ei sentään huoneessa.

Pia kirjoittaa:

01.04.2008 kello 20:35

Chao Phraya -joen lisäksi kannattaa ehdottomasti hyödyntää itä-länsi-suuntaisen Khlong Sen Seb -kanaalin pieniä veneitä. Khao Sanilta on alle kilometri (itään/kaakkoon) Tha Phanfa -aukiolle, josta voi hypätä pikkuisen jokiveneen kyytiin. Rahastaja rahastaa veneen laidoilta roikkuen (muistaakseni 10 – 30 bahtia tai vastaavaa). Jokiveneellä pääsee kätevästi ydinkeskustaan esim. Siam Squarelle, Chit Lomiin, Ploen Chitiin tai Sukhumvitille.

Kuvia:
http://www.ballofdirt.com/media/9837/110999/598483.html
http://www.ballofdirt.com/media/9837/110999/598481.html