Mobiilit yhteydet Aasiassa

Yritämme pitää koko matkan ajan päivittäin päivittyvää matkapäiväkirjaa ja se vaati tietysti toimivia mobiiliyhteyksiä kaikkialle. Kartoitin netistä mahdollisten kohdemaiden GSM-operaattoritarjontaa ja ihan lupaavalta vaikuttaa. Jokaisesta maasta löytyy ainakin pari vaihtoehtoa ja näyttäisipä 3G-verkkojakin olevan tarjolla ainakin suurimpien kaupunkin kohdalla.

En lähtenyt vielä tutkimaan sen enempää hintoja ja eri operaattoreiden eroja, mutta tässä on ainakin pieni lista eri maiden operaattoreista:

Thaimaa

Laos

Kambodža

Vietnam

Malesia

Singapore

Indonesia

4 kommenttia kirjoitukseen “Mobiilit yhteydet Aasiassa”

Yrjö Tervakangas kirjoittaa:

17.07.2007 kello 16:58

Terveisiä Kambodzasta. Tulimme viime viikolla kuukauden pituiselta reissulta. Hyvin siellä tuntui 3G verkko toimivan lähes kaikkialla missä kävimme. Ainakin Siem Reap ja Sihanoukville Phnom Penhin ohella toimii hyvin. MobiTel on ihan ok.
Pitää yrittää seurata matkaanne..

YT

Mika Hiltunen kirjoittaa:

17.07.2007 kello 21:45

Hyvä tietää! En ehtinytkään vielä itse tehdä minkäänlaista vertailua noiden välillä enkä edes selvittää ihmisten käyttökokemuksia, mutta autoitkin juuri sillä saralla merkittävästi. Ilmeisesti Kambodzassakin löytyy varsin hyvin noita prepaid-liittymiä? Osaatko ulkomuistista heittää, että minkä verran GPRS:n käyttäminen MobiTelillä maksaa?

Yrjö Tervakangas kirjoittaa:

23.08.2007 kello 13:51

Vähän kesti, mutta täällä taas..

Ensimmäiseksi mainittakoon, että en ole näissä teknisissä asioissa mitenkään ammattilainen, mutta vastailen sen mukaan miten olen ymmärtänyt. Kommentoikoon ja korjatkoon viisaammat :)

Elisan sivuilta löytyy Mobitelin hinnasto;
Eli sen mukaan tiedonsiirto 12,15€/MB

Puheluissa Kambodžan ja Suomen välillä khmerit käyttävät yleisimmin puhelinkortteja. Suomessa ainakin myydään SuperStar-nimistä, joka on suosittu tuolle suunnalle. Väittävät tällä prepaid-kortilla soittamisen tulevan edullisimmaksi.

Prepaid-puhelinliittymiä maassa käytetään sisäiseen yhteydenpitoon. Palveluntarjoajia on useita. Suuntanumerot 012, 013, 015 jne…
Turistille kuningaskunnan sisäisiin puheluihin lienee yksinkertaisinta vuokrata puhelin kadunvarren kopista. Hinta on vähintäänkin edukas. Tarjontaa löytyy kiitettävästi kaupungeista (lähes joka kadunkulmasta).

Tietoliikenneyhteyksiin käytin itse pääasiassa Onlinen PiC-prepaid korttia. Perustuu WiFiin ja peittoalue tietysti pitää tarkistaa. Hinnat 10$, 20$ jne.. Kortteja voi ostaa ainakin joiltain huoltoasemilta ym yhtä loogisista paikoista. Tällä nettiyhteys maksaa 1$/min, eli suurin piirtein saman kuin nettikahviloissa. Mutta kun saa käyttää omaa konetta, eikä sitä kahvilan matolaatikkoa, jossa saattaa olla omitusessa järjestyksessä olevassa keyboardissa joskus jopa ihan merkityt näppäimetkin…
Yhteydet kaikkialla taitavat olla max 256 kbps, mutta hitaampiakin toki löytyy.
Lisätietoja;
http://www.online.com.kh/

Siem Reapissa käykää toki BluePumpikinissa. Siellä nettiyhteys on cafen asiakkaille ilmainen ja saa surffatessa loikoilla valkoisilla soffilla passattavana ;-) Ilmastointikin toimii kiitettävästi!
Täällä voi tutustua virtuaalisesti:
http://www.tbpumpkin.com/

Mika Hiltunen kirjoittaa:

23.08.2007 kello 14:34

On kyllä noilla roaming-sopimuksella pelaaminen sen verran tyyristä, että on pakko ottaa jokin paikallinen prepaid-liittymä. Suomen suuntaan kun ei tarvitse liiemmin soitella eli se käyttö olisi pääasiassa matkapäiväkirjan päivittämistä.

Pitänee tutustua myös nettikahvilavalikoimaan. Thaimaassa niitä tuli vähemmän käytettyä kun GPRS-yhteys oli kohtalaisen varmatoiminen – hidas kylläkin.

Kiitos kuitenkin näistä tiedoista. Toivottavasti löydetään edes sen verran yhtyksiä, että saadaan matkapäiväkirja pysymään kohtalaisen ajantasaisena :)